Oua umplute cu crema de morcovi si pui

Printeaza

Oua umplute cu crema de morcovi si pui din: ouă, morcovi, piept de pui fără oase şi piele,  muştar iute, unt sau margarină, pătrunjel, ulei de preferinţă de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper alb macinat.

Oua_umplute_cu_crema_de_morcovi_si_pui

Ingrediente:

  • 6 ouă mari
  • 2 morcovi de dimen­siune mijlocie
  • 1/4 piept de pui fără oase şi piele
  • 1 linguriţă muştar iute
  • 1 linguriţă unt sau margarină
  • câteva fire de pătrunjel
  • 50 ml ulei de preferinţă de măsline
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • piper alb măcinat
  • boia dulce

Mod de preparare:

Fierbi ouăle tari, le răceşti forţat, scufundându-le în apă şi le decojeşti cu grijă. Le tai în două, pe lungime sau le crestezi în zig-zag. Le scoţi cu grijă gălbenuşurile.

Speli pieptul de pasăre şi îl fierbi 20 minute, în apă uşor sărată, împreună cu morcovii decojiţi. Scurgi morcovii fierţi şi carnea. Pasezi morcovii.

Cureţi carnea de oase şi pieliţe. Tai cât mai mărunt carnea şi pătrunjelul. Freci gălbenuşurile împre­ună cu muştarul, apoi adaugi uleiul picătură cu picătură şi amesteci într-un singur sens.

Incorporezi în maioneză untul moale, piureul de morcovi, carnea, zeama de lămâie, sare şi piper după gust şi omogenizezi pasta.

Umpli ouăle cu pasta obţinută şi le decorezi cu frunze proaspete de pă­trunjel.

Oua umplute cu crema de morcovi si pui

Oua_umplute_cu_crema_de_morcovi_si_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.