Oua picante pane

Printeaza

Oua picante pane din: oua, usturoi, cimbrisor, ghimbir, ceapa, pesmet, morcov, boia, caju, pasta de rosii, alune, sare, curry.

Ingrediente:Oua_picante_pane

  • 6 ouă fierte
  •  2 căţei de usturoi
  •  3-4 frunze de cimbrişor
  • 1 ou crud
  •  1 vârf de linguriţă  de ghimbir
  • 1 ceapă
  •  200 g pesmet
  • 1 morcov
  • 1/2 linguriţă cu boia iute
  • 400 g caju zdrobit
  • 1 lingură cu pastă de rosii
  • 2 linguri cu alune zdrobite
  •  sare
  • 1 linguriţă de curry
  •  ulei

 

Mod de preparare:

Taie ceapa şi dă morcovul pe răzătoarea mică. Incinge două linguri cu ulei într-o tigaie adâncă (wok) şi pune morcovul, ceapa şi un praf de sare.

Lasă-le până se înmoaie morcovul, amestecând din când în când. Pune usturoiul zdrobit şi mirodeniile, adaugă pasta de roşii şi cimbrişorul. Lasă un minut, amestecând.

Ia de pe foc, lasă să se răcorească şi adaugă oul crud şi pesmetul. Amestecă din nou ca să se omogenizeze. Apoi îmbracă ouăle curăţate în acest amestec.

Tăvăleşte ouăle îmbrăcate prin caju pisat, apoi dă la frigider cel puţin o oră. Incinge uleiul şi prăjeşte ouăle. Scoa-te-le şi lasă-le câteva minute pe hârtie absorbantă.

Oua picante pane

Oua_picante_pane

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.