Oua in sos de mustar si piure picant

Printeaza

O reteta de oua cu dovlecel, arpagic, rosie, margarina, frisca, supa instant, mustar iute, miere, piure si hrean.

Ingrediente:Oua in sos de mustar si piure picant

  • 1 dovlecel mic (50 g)
  • 1 arpagic
  • 1 roşie
  • 1 linguriţă margarină
  • 1 lingură frişcă
  • 1 vârf de cuţit supă instant
  • 1 linguriţă amidon
  • 1/2-1 linguriţă muştar iute
  • puţină miere
  • 1/2 pachet piure instant
  • 1 vârf de cuţit hrean

 

Mod de preparare:

Fierbeţi ouăle tari. Turnaţi apă rece peste ele şi curăţaţi-le de coajă. 2 Pregătiţi legumele. Curăţaţi dovlecelul şi tăiaţi-l cuburi mici. Curăţaţi arpagi­cul şi tocaţi-l fin.

Tăiaţi roşiile în patru, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le cu­buri. Incălziţi margarina, apoi căliţi arpagicul. Adăugaţi cuburile de dovle­cei şi căliţi-le, de asemenea. Adăugaţi 75 ml apă şi smân­tână.

Daţi într-un clocot şi adăugaţi supa instant. Adăugaţi amidonul şi fierbeţi circa 1 minut. Condimentaţi cu muştar, miere, sare şi pi­per. Adăugaţi cuburile de roşii şi fierbeţi sosul.

Pen­tru piure fierbeţi 175 ml apă cu un praf de sare. Luaţi va­sul de pe foc, adăugaţi lap­tele şi încorporaţi piureul in­stant. Condimentaţi-I cu hrean. Serviţi-l cu ouăle şi sosul de muştar şi dovlecei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.