Ouă în aluat
PrinteazaOuă în aluat din: oua fierte, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ardei capia, sare si turmeric.
- 10-15 oua fierte
- 480 g faina
- 310 ml lapte
- 65 g zahar
- 65 g unt topit
- 2 lingurite cu drojdie uscata
- 1 ou + 1 galbenus
- 1 ardei capia
- 1 lingurita cu sare
- 1 praf de turmeric
Mod de preparare:
Incalzeste laptele şi toarnă-l într-un castron împreună cu untul, zahărul şi drojdia. Amestecă şi lasă 15 minute. Incorporează oul, turmericul, sarea şi, treptat, făina cernută. Când capătă consistenţa unui aluat potrivit de moale şi fin ca textură, adaugă cubuleţe de ardei capia. Pune aluatul într-un castron uns, acoperă şi lasă-l să crească 90 de minute.
Rupe bucăţi potrivite de aluat (circa 50 g fiecare), aplatizează-le în palme şi pune câte un ou în mijloc. Adună marginile aluatului şi dă-le formă rotundă.
Aşază sferele de aluat, cu lipitura în jos, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să crească o jumătate de oră, unge-le cu gălbenuş şi dă-le la cuptor 15-20 de minute.
Ouă în aluat
Pofta buna!