Ouă greceşti

Printeaza

O reteta delicioasa de oua grecesti din: oua, feta, ardei iuti murati, file de ansoa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, masline negre si salata verde.

Ingrediente:Ouă greceşti

  • 6 ouă
  • 80 g feta
  • 60 g ardei iuţi muraţi
  • 1 file de anşoa
  • 2  linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă pătrunjel tocat

pentru decor:

  • 12 masline negre fara samburi
  • salata verde

 

Mod de preparare:

Fierbe ouăle 5-6 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Răceşte-le, curăţă-le de coajă şi taie-le în jumătăţi, pe lungime.

Sfărâmă brânza într-un castron, adaugă ardeii tăiaţi bucăţele, fileul de anşoa zdrobit, pătrunjelul şi uleiul.

Amestecă bine şi pune pe fiecare jumătate de ou câte o gră­măjoară din compoziţia obţinută.

Aşază ouăle pe un pat de salată verde şi decorează-le cu rondele de măsline.

Ouă greceşti

Ouă greceşti

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.