Oua fierte cu garnitură de salată de icre cu migdale, crutoane şi măsline umplute cu anşoa
PrinteazaOua fierte cu garnitură de salată de icre cu migdale, crutoane şi măsline umplute cu anşoa
- 12 ouă
- 150 g icre tescuite
- 200 g măsline mari
- 1 tub pastă de anşoa
- 12 crutoane prăjite
- 1/2 lămîie
- 30 g migdale prăjite
- 180 g ulei
- 1 felie franzelă
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Migdalele se pisează în piuă, apoi icrele şi se amestecă cu franzela înmuiata şi stoarsă.
Se amestecă bine cu ulei şi cir zeama de lămîie. Se gustă de sare.
Ouăle se fierb, se scot cojile şi se pun pe crutoane, apoi se pun pe un platou in cerc.
Icrele se aşază in mijlocul platoului în piramidă. O parte din icre se spriţuiesc în rozete peste ouă şi piramida de icre, se garniseşte cu măslinele umplute cu pastă de anşoa şi bucheţele de pătrunjel.
Pofta buna!