Ouă fierte condimentate cu garnitură de roşii sotate

Printeaza

Ouă fierte condimentate cu garnitură de roşii sotate

Ingrediente:Ouă fierte condimentate cu garnitură de roşii sotate

  • 15 oua
  • 6 fire ceapa verde
  • 500 g roşii
  • 1 1/2 lingură făină
  • 150 g unt
  • 1 1/2 pahar lapte
  • 3 linguri smîntînă
  • 6 căţei usturoi
  • 300 g file de peşte
  • 3 fileuri de anşoa
  • 15 g şofran
  • sare

 

Mod de preparare:

Roşiile se curăţă, se taie şi se sotează cu 60 g unt, ceapa verde şi ustu­roiul tăiate mărunt, sare şi puţin zahăr.

Separat se face un sos alb din unt, lapte, făină, şofran, sare şi 3 linguri smîntînă. Jumătate din sos se amestecă cu fileurile de peşte poşate (fierte) cu 3 ouă crude şi cu roşiile.

Se unge cu unt o formă de tortă, se pune în ea compoziţia şi se dă la cuptor într-o tavă cu apă (bain mărie).

Cînd s-a prins, se răstoarnă pe platou şi 12 ouă fierte  se aşază pe această tortă.

Se napează cu restul de sos şi se garniseşte cu fileurile de anşoa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.