Oua de Paste

Printeaza

Oua de Paste din: foite de ceapa, apa, oua, otet, sare.

Ingrediente:Oua de Paste

  • foiţele de la 1 kg de ceapă roşie
  • 500 ml apă
  • 5 ouă
  • 2 linguri de oţet
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Inainte cu vreo 12 ore de vopsitul ouălor, desfaci de pe fiecare ceapă foiţele uscate, le pui într-un vas negru teflonat (astfel nu colorezi vasul) şi le laşi la frigider până spre seară. Ouăle tre­buie spălate uşor cu un burete îmbibat în detergent, pentru a le degresa.

Pui vasul cu foile de ceapă pe ochiul mic de la aragaz, adaugi două linguri de oţet şi un praf de sare, iar când începe să fiarbă, adaugi rând pe rând, ouăle.

Le laşi să fiarbă timp de 20-25 de minute sau până când vei obţine nuanţa dorită.

La început vor fi mai roşiatice însă, la final, vor fi roşu închis. Dacă le laşi în apa în care au fiert, până se răcesc, vei obţine o culoare mult mai intensă. Scoţi ouăle pe un prosop de hârtie şi le laşi să se răcorească, apoi le ungi pe toată suprafaţa cu ulei pentru a căpăta luciu.

Dacă doreşti să mai vopseşti şi alte ouă, foloseşti aceleaşi foiţe doar că mai adaugi apă cât să le acopere. Pentru a obţine ouă galbene sau portocalii, pui foiţe de ceapă galbenă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.