Oua cu morun la cuptor

Printeaza

Oua cu morun la cuptor din: file de morun, lapte degresat, suc de lamaie, chimen, frunze de macris, margarina vegetala, oua, sare si piper.

Ingrediente:Oua_cu_morun_la_cuptor

  • 120 g file de morun proaspat
  • 2 linguri cu lapte degresat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 varf de cutit de chimen
  • 12 frunze de macris
  • 10 margarina vegetala
  • 4 oua
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi flleuI de morun, uscaţi-l într-un şervet şi mixaţi-l îm­preună cu laptele şi zeama de lămîie. încorporaţi chimenul. Săraţi şi piperaţi. Spălaţi frunzele de măcriş şi ştergeţi-le. Tocaţi-le fin şi încorpo-raţi-leîn preparatul de peşte.Incălziţi cuptorul la 180°C.

Topiţi margarina într-o crăticioară şi ungeţi 4 forme. Umpleţi formele cu preparatul din peşte. Faceţi o adîncitură în compo­ziţie pentru a pune în ea un ou, spart înainte. Săraţi şi piperaţi. Aşezaţi cele patru forme pe o tavă, pe jumătate plină cu apă, şi lăsaţi la cuptor timp de 8 minute. Serviţi cald, ca gustare.

Oua cu morun la cuptor

Oua_cu_morun_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.