Oua cu morun la cuptor
PrinteazaOua cu morun la cuptor din: file de morun, lapte degresat, suc de lamaie, chimen, frunze de macris, margarina vegetala, oua, sare si piper.
- 120 g file de morun proaspat
- 2 linguri cu lapte degresat
- sucul de la 1 lamaie
- 1 varf de cutit de chimen
- 12 frunze de macris
- 10 margarina vegetala
- 4 oua
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Spălaţi flleuI de morun, uscaţi-l într-un şervet şi mixaţi-l împreună cu laptele şi zeama de lămîie. încorporaţi chimenul. Săraţi şi piperaţi. Spălaţi frunzele de măcriş şi ştergeţi-le. Tocaţi-le fin şi încorpo-raţi-leîn preparatul de peşte.Incălziţi cuptorul la 180°C.
Topiţi margarina într-o crăticioară şi ungeţi 4 forme. Umpleţi formele cu preparatul din peşte. Faceţi o adîncitură în compoziţie pentru a pune în ea un ou, spart înainte. Săraţi şi piperaţi. Aşezaţi cele patru forme pe o tavă, pe jumătate plină cu apă, şi lăsaţi la cuptor timp de 8 minute. Serviţi cald, ca gustare.
Oua cu morun la cuptor
Pofta buna!