Oua cu ciuperci
PrinteazaO reteta simpla de oua cu ciuperci din: oua, unt, ciuperci, ceapa, sos alb cu zeama de carne, smantana, patrunjel, marar, sare si piper.
- 12 ouă
- 100 g unt proaspăt
- 500 g ciuperci proaspete
- 1 ceapă
- 250 ml sos alb cu zeamă de carne
- 100 g smântâna
- 1 linguriţă pătrunjel
- 1 linguriţă mărar proaspăt
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în unt cu ulei într-o cratiţă, până ce se îngălbeneşte uşor. Se adaugă ciupercile bine spălate şi tocate mărunt, fără zeamă, continuându-se călirea, până ce zeama scade la mai mult de jumătate. Se adaugă mărarul şi pătrunjelul proaspete, tocate foarte fin, se sărează şi sc piperează, după gust.
Cratiţa se ia de pe foc. Se ung cănile în care se serveşte cu unt şi se tapetează cu compoziţia pregătită anterior. In fiecare cană se sparg deasupra câte două ouă şi sc presară piper şi sare. Cănile se aşează într-o tavă cu apă clocotită ce se pune în cuptor, la foc potrivit. Se lasă până ce albuşul începe să se coaguleze. Se serveşte în cănile în care s-au preparat, cu un sos pregătit, timp de cinci minute, prin fierbere, din zeama de carne cu smântână.
Poftă bună!