Oua Benedict cu sos

Printeaza

Oua Benedict cu sos din: frunze de spanac, sare, unt, ceapa, tarhon, patrunjel, boabe de piper, foaie de dafin, otet de vin alb, piper, zahar, vin alb, galbenusuri, suc de lamaie, chifle, sunca de praga, oua.

Ingrediente:Oua_Benedict_cu_sos

  • 50 g frunze de spanac
  • sare
  • 270 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 fir tarhon
  • 1 fir patrunjel
  • 4 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 5 linguri otet de vin alb
  • piper
  • zahar
  • 10 linguri vin alb
  • 4 galbenusuri
  • 1 strop suc de lamaie
  • 4 chifle
  • 4 felii sunca de Praga
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală spanacul; se opăreşte puţin în apă clocotită cu sare şi se lasă să se scurgă. Se prepară sosul olandez. Se topesc 250 g unt. Se toacă ceapa şi se pune la foc împreună cu 3 linguri de apă, verdeţuri, mirodenii,  3 linguri de oţet şi vin alb; se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul la două treimi.

Se pasează şi se pune în bain- marie; se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă în bain-marie până se obţine o consistenţă de cremă. Se scoate apoi vasul din bain-marie şi se înglobează untul, bătând cu telul. Se condimentează cu sare, suc de lămâie, piper şi zahăr.

Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu restul de oţet; după ce dă în clocot se reduce focul. Intre timp se prăjesc chiflele şi se ung cu restul de unt; se aşază deasupra şuncă şi spanac. Se amestecă rapid în apă cu o coadă de lingură, astfel încât să se formeze o depresiune în care se plonjează pe rând ouăle; se lasă să fiarbă 3 min.

Se scot şi se lasă să se scurgă. Se servesc chifelele cu ou şi sosul olandez.

Oua Benedict cu sos

Oua_Benedict_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.