Ouă aperitiv

Printeaza

Ouă aperitiv din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, rom, unt, sare, piper, ulei, oua, suc de sfecla, suc de morcovi, suc de spanac, suc de merisor, gelatina, apa si maioneza.

Ingrediente:Oua_aperitiv

  • 300 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 40 ml rom
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 6 oua
  • 2 linguri suc de sfecla
  • 2 linguri suc de morcov
  • 2 linguri suc de spanac
  • 2 linguri suc de merisor
  • 10 g gelatina
  • 60 ml apa
  • 4 linguri maioneza

 

Mod de preparare:

Cureţi ficatul de pieliţe, îl speli şi îl tai în cuburi mici. Tai ceapa şi usturoiul mărunt şi le căleşti în ulei. Când sunt aproape ga­ta, adaugi romul, sare şi piper, amesteci şi iei vasul de pe foc. Laşi să se răcească, apoi in­troduci compoziţia în blender împreună cu untul.

Fierbi ouăle tari, le cureţi, le tai în jumătate şi le scoţi gălbenuşul. Albuşul rămas îl umpli cu compoziţia pregătită. Aşezi ouăle pe un platou şi le înveleşti în folie ali­mentară. Laşi ouăle în frigider timp de o oră. Pregăteşti sucul de sfeclă, morcov, spanac şi merişor, fiecare în alt bol.

Di­zolvi gelatina în apă călduţă şi adaugi câte 3 linguriţe în fieca­re bol de suc. Adaugi în fiecare bol şi câte o lingură de maio­neză şi amesteci. Aşezi ouăle pe o furculiţă deasupra bolului şi, cu ajutorul unei linguriţe, îl îmbraci în jeleul pregătit. Pro­cedezi la fel cu toate ouăle. Aşezi ouăle pe foi de salată şi le introduci în frigider.

Ouă aperitiv

Oua_aperitiv

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata ouale aperitiv

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.