Ou cu bacon si salata de nasturel

Printeaza

O reteta de ou cu bacon si salata de nasturel din: oua, salota, otet de vin rosu, mustar cu boabe, ulei de rapita, chives, bacon, paine alba si nasturel.

Ingrediente:Ou cu bacon si salata de nasturel

  • 2 oua mari, la temperatura camerei
  • 1 salota, feliata fin
  • 1 lingurita de otet de vin rosu
  • 1 lingurita cu varf de mustar cu boabe
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 1 mana de chives, tocat (optional)
  • 4 felii de bacon afumat
  • 2 felii de paine alba, cu coaja crocanta
  • 2 maini de nasturel, coditele tari indepartate

 

Mod de preparare:

Se pun ouale intr-o cratita cu apa rece si se dau in clocot. Se fierb trei minute, apoi se scot si se pun intr-un bol cu apa si cuburi de gheata, ca sa se raceasca. Se cojesc cu grija. Se lasa ouale in apa cu gheata pana se finalizeaza reteta sau cel mult o ora.

Se amestecă şalota cu oţetul şi un praf de sare, apoi se lasă deoparte câteva minute ca să se înmoaie. Se încorporează muştarul, uleiul şi chives, ca să se formeze un dressing. Se setează grillul la o temperatură medie şi se prăjeşte baconul până devine crocant. Se scoate din cuptor şi, cu ajutorul unei pensule, se unge pâinea cu grăsimea lăsată de bacon. Se prăjeşte apoi câte un minut pe fiecare parte, până devine crocantă, apoi se taie în felii lungi şi subţiri, care se ţin în cuptorul călduţ.

Chiar înainte de servire, se pune din nou la fiert cratiţa cu apă şi se adaugă ouăle. Se fierb un minut, ca să se reîncălzească. Se amestecă dressingul cu năsturelul şi se aşază în două farfurii. Deasupra se pun câte un ou şi două felii de bacon; feliile de pâine se aşază pe margine. Gălbenuşurile vor fi încă moi.

Ou cu bacon si salata de nasturel

Ou cu bacon si salata de nasturel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.