Oţetul aromatic este leacul de care ai nevoie dacă migrenele şi neplăcerile digestive nu-ţi dau pace

Printeaza

Oţetul aromatic este leacul de care ai nevoie dacă migrenele şi neplăcerile digestive nu-ţi dau pace. Uşor de preparat chiar la tine acasă, oţetul aromatic este leacul de care ai nevoie dacă migrenele şi neplăcerile digestive nu-ţi dau pace. Însă acest remediu îţi este de ajutor şi în multe alte probleme de sănătate.Otet_1

Oţetul aromatic, leacul bun la toate

 

Oţetul de levănţică tratează acneea

Se ştie: dacă ai răcit, compresa cu oţet de levănţică pe frunte te scapă de febră. Însă oţetul este bun şi împotriva acneei, căci datorită calităţilor antiseptice stopează dezvoltarea bacteriilor.

Îl aplici pe zona afectată seara şi-l laşi să acţioneze cinci minute, după care clăteşti cu apă rece.

Cum îl prepari: Pui doi pumni de flori de levănţică uscată într-un recipient, torni un litru de oţet alb şi pui capacul. Laşi la macerat 14 zile, după care strecori.

Oţetul de salvie, contra balonării

Ştiai că, puse în salate, câteva picături de oţet de salvie au proprietatea de a te scăpa de balonare? Folosit extern, oţetul de salvie este indicat în bolile reumatice. Se masează locul dureros de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni.

Cum îl prepari: Ai nevoie de 200 de grame de frunze uscate şi de jumătate de litru de oţet din vin, pe care le laşi la macerat o lună. Apoi strecori printr-un tifon curat, iar leacul este gata.

Oţetul de trandafir scade febra

Din florile de trandafir se obţine unul dintre cele mai bune remedii împotriva febrei: oţetul de trandafiri. Masează fruntea, încheieturile mâinilor şi tălpile, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Poţi face şi frecţii, atunci când ai gripă. Datorită aromei, are şi proprietatea de a te scăpa de stările de greaţă. Pentru asta, înmoaie un tifon în oţet şi inhalează, timp de câteva minute.

Atunci când te doare capul, bea un pahar cu apă, în care ai dizolvat două-trei picături de oţet aromat de trandafiri.

Cum îl prepari: Ai nevoie de o cană cu petale de trandafiri mărunţite, pe care le pui într-un borcan, împreună cu 500 ml de oţet din vin alb. Apoi le pui la macerat, într-un loc luminos, timp de două săptămâni, după care filtrezi.

Oţetul de mere luptă cu anemia

Cunoscut de pe vremea bunicilor, oţetul de mere poate fi folosit ca leac împotriva anemiei, dacă iei timp de două săptămâni câte o lingură amestecată cu una de miere, pe stomacul gol.

Dacă urmezi două luni o cură cu oţet de mere, câte două linguri dizolvate într-un pahar cu apă, vei scăpa de problemele cu colesterolul „rău”.

Cum îl prepari: Ai nevoie de trei kilograme de mere, pe care le toci mărunt şi le pui într-un vas. Adaugi 350 de grame de miere, 40 de grame de drojdie şi trei litri de apă, le amesteci şi le laşi la fermentat, la un loc întunecos, două săptămâni, după care strecori. Leacul poate fi folosit după ce se limpezeşte.

Recapătă-ţi pofta de mâncare cu ajutorul oţetului cu tarhon!

Tarhonul, cunoscut mai ales pentru gustul deosebit pe care-l dă mâncărurilor, poate fi folosit şi sub formă de medicament.

Nu trebuie decât să prepari un oţet aromatic. Îl obţii după ce laşi la macerat un buchet de frunze uscate, mărunţite, peste care ai turnat două ceşti cu vin alb, timp de 20 de zile.

Îl poţi folosi pentru calmarea durerilor reumatice (frecţionezi locurile dureroase) sau pentru a stimula pofta de mâncare (iei câte două picături dizolvate într-o cană cu apă, de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă).

 

Articol preluat de aici.

 

1 comentariu

  1. E bun pe dracu otetul aromatic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.