Ostropel grecesc de pui cu o garnitura delicioasa

Printeaza

Ostropel grecesc de pui cu o garnitura delicioasa din: pui, piper, lamaie, faina, usturoi, patrunjel, ulei, ceapa, cartofi, pastarnac, unt, sare, piper, rozmarin, cimbru, boia.

Ingrediente:Ostropel_grecesc_de_pui_cu_o_garnitura_delicioasa

  • 1 pui de 1,5 kg
  • piper boabe
  • 1-2 lămâi
  • 1-2 linguriţe făină
  • 1 căpăţână usturoi pisat
  • pătrunjel verde, tocat fin
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă potrivită îţi trebuie pentru garnitură:
  • 1,5 kg cartofi albi
  • 1 păstârnac
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • boia dulce de ardei

 

Mod de preparare:

Puiul curăţat şi spălat îl tai în sferturi, după mărime şi îl pui la fiert în apa în care deja a fiert ceapa întreagă.

Pui într-o cratiţă uleiul şi făina, le înăbuşi puţin, apoi diluezi totul cu zeamă de carne. Adaugi usturoiul pisat fin şi zeama de la lămâie. Torni acest sos peste bucăţile fierte de pasăre, presari piper şi dai vasul la cuptor pentru 15 minute.

Serveşti ostropelul cald, cu verdeaţă fin tocată, ală¬turi de garnitura delicioasă: cartofi şi păstârnac, la cuptor.

 

Ostropel grecesc de pui cu o garnitura delicioasa

Ostropel_grecesc_de_pui_cu_o_garnitura_delicioasa

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.