Ossobuco milanez

Printeaza

O reteta simpla de ossobuco milanez din: rasoul cu oas, unt, faina, vin alb sec, supa de carne, patrunjel, lamaie, usturoi si piper negru.

Ingrediente:Ossobuco milanez

  • 4 bucăţi de ossobuco (rasol cu os) groase de 2 cm
  • 30 g unt
  • făină
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • 1 dl supă de carne
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1/2 lămâie netratată
  • 2 căţei mici de usturoi
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Daţi prin făină bucăţile de ossobuco, apă­sând uşor. Curăţaţi un căţel de usturoi, căliţi-l câteva minute într-o tigaie încăpătoare, apoi scoateţi-l.

Rumeniţi rasolul în unt pe ambele feţe, stro- piţi-l cu vinul şi lăsaţi să se evapore la foc iute. Potriviţi de piper, apoi adăugaţi supa şi acoperiţi cu un capac. Continuaţi fierberea circa 50 de minute, la foc potrivit, întorcând din când în când bucăţile de rasol.

Intre timp, spălaţi şi tocaţi pătrunjelul, cură­ţaţi şi tocaţi mărunt celălalt căţel de usturoi şi amestecaţi totul într-un castronel, adăugând şi coaja rasă de lămâie. Descoperiţi cratiţa şi mai fierbeţi bucăţile de ossobuco încă 10 minute. Presăraţi deasupra tocătura aro­matică şi serviţi fierbinte.

Ossobuco milanez

Ossobuco milanez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.