Ossobuco cu orez si parmezan

Printeaza

Ossobuco cu orez si parmezan din: unt, ulei, rasol de vitel, ceapa, rosii, vin, usturoi, pasta de tomate, lamaie, sofran, orez, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Ossobuco_cu_orez_si_parmezan

  • 125 gr unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 bucăţi mari de rasol de viţel (ossobuco)
  • 2 cepe tocate grosier
  • 2 căţei de usturoi
  • 300 ml vin alb
  • 5 roşii curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe
  • o lingură pastă de tomate
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • coaja rasă de la o lămâie mică
  • 1/4 linguriţă şofran
  • 350 gr orez cu bobul lung
  • 1,3 l supă limpede de pui
  • 50 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Incălziţi 50 gr unt împreună cu o lingură de ulei într-o tigaie, apoi puneţi bucăţile de viţel şmimeniţi-le uşor pe ambele părţi.

Scoateţi-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe o farfurie, iar în tigaie puneţi jumătate din usturoiul tocat mărunt, o ceapă, un vârf de cuţit de sare şi piper şi căliţi-le circa 10 minute la foc foarte mic.

Puneţi din nou carnea în tigaie, împreună cu vinul, roşiile şi pasta de tomate.

Adăugaţi sare şi piper după gust, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic circa o oră, apoi scoateţi capacul şi mai lăsaţi carnea la fiert încă jumătate de oră, până când este moale, iar sosul a scăzut şi s-a îngroşat.

Amestecaţi bine usturoiul rămas, pătrunjelul şi coaja de lămâie şi lăsaţi-le deoparte.

Intre timp, topiţi într-o cratiţă restul de unt şi lingura de ulei rămasă.

Puneţi a doua ceapă tocată şi căliţi-o la foc domol circa 5-7 minute. Adăugaţi şofranul, amestecaţi puţin, apoi puneţi orezul, amestecând de câteva ori.

Incepeţi să turnaţi supa de pui peste orez, câte un polonic o  dată, amestecând de fiecare dată şi aşteptând până ce orezul absoarbe tot lichidul înainte de a turna polonicul următor.

După ce aţi terminat cu supa, luaţi cratiţa de pe foc, amestecaţi orezul cu parmezanul ras şi potriviţi încă o dată gustul cu sare şi piper.

Aşezaţi orezul în 4 farfurii individuale, puneţi deasupra câte o bucată de rasol şi câteva linguri de sos, presăraţi din amestecul de usturoi, pătrunjel şi coajă de lămâie şi serviţi imediat.

Ossobuco cu orez si parmezan

Ossobuco_cu_orez_si_parmezan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    A iesit bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.