Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale

Printeaza

O reteta de Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale din: carne de vitel, faina, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, rozmarin, frunza de dafin, pasta de tomate, supa de pui, frunze de patrunjel, dovleac, ulei de masline, usturoi, malai, unt, parmezan, mascarpone si zeama de lamaie.

Acest fel de mâncare clasic cu pulpă de viţel înăbuşită este originar din Milano. Mulţi insistă că versiunea iniţială nu conţine roşii şi că acestea au fost incluse de-a lungul anilor, creând sosul maroniu distinctiv. Când cumpăraţi ingredientele, aveţi grijă să alegeţi carnea de viţel tăiată special pentru acest tip de mâncare.

Ingrediente:Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale

  • 4 bucăţi mari de carne de viţel (cu os0, cu o grosime de 4-5 cm
  • 25 g de făină albă
  • sare de mare şi piper negru
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 cepe, curăţate şi tocate
  • 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi
  • 200 ml de vin alb sec
  • 3 fire de cimbru
  • 3 fire de rozmarin
  • 1 frunză de dafin
  • 225 ml de pastă de tomate
  • 250 ml de supă de pui
  • 1 mână de frunze de pătrunjel

Dovleac copt:

  • 1 dovleac mare
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi 2 fire de cimbru sau de rozmarin

Mămăligă moale:

  • 100 g de mălai
  • 750 ml de apă
  • 20 g de unt
  • 30 g de parmezan, proaspăt ras
  • 1 lingură de mascarpone
  • zeamă de lămâie după gust

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C (cuptor electrici/treapta 6 (cuptor cu gaz). Aşezaţi pe un tocător bucăţile de carne de viţel. Asezonaţi făina cu sare şi piper şi folosiţi-o pentru a pudra uşor carnea. Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă mare, cu fund gros, sau într-un vas termorezistent şi rumeniţi bucăţile de carne în tranşe, întorcându-le pentru a se prăji uniform.

Puneţi ceapa în cratiţă, căliţi-o 2-3 minute la foc mic, apoi adăugaţi usturoiul. Lăsaţi-le pe foc până când ceapa se rumeneşte uşor, apoi turnaţi vinul şi adăugaţi cimbrul, rozmarinul şi frunza de dafin. Lăsaţi-le să clocotească până când lichidul scade la două treimi. Amestecaţi pasta de tomate, puneţi sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă 2-3 minute. Turnaţi supa, acoperiţi cu un capac şi daţi la cuptor 1 1/2 ore, întorcând din când în când carnea.

Cât timp carnea este la cuptor, curăţaţi dovleacul şi îndepărtaţi-i seminţele, apoi tăiaţi-l în bucăţi mici. Aşezaţi-l într-un bol mare, împreună cu uleiul de măsline, usturoiul, cimbrul sau rozmarinul şi asezonaţi cu sare şi piper. Amestecaţi bine, apoi mutaţi toată compoziţia într-o tavă. După 50 de minute de când preparatul se află la cuptor, introduceţi şi tava cu dovleac şi lăsaţi-o aproximativ 40 de minute, până când este gata.

Intre timp, preparaţi mămăliga. Turnaţi apa într-o oală mare, adăugaţi un praf de sare şi aşteptaţi să dea în clocot. Amestecaţi încet cu un tel timp de aproximativ 5 minute, până când se îngroaşă şi absoarbe toată apa. Luaţi-o de pe foc şi adăugaţi untul, parmezanul, brânza mascarpone şi zeama de lămâie, după gust. Asezonaţi cu piper şi cu încă puţină sare, dacă este necesar. Menţineţi-o caldă până când este gata masa.

Scoateţi cimbrul, rozmarinul şi frunza de dafin din osso buco. Turnaţi mămăliga pe platouri calde şi aşezaţi deasupra preparatul. La sfârşit, presăraţi pătrunjel şi serviţi cu dovleac copt.

Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale

Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.