Ospat cu carne de vanat

Printeaza

Ospatul cu carne de vanat din: carne de vanat, aluat de paine, ciuperci, ulei, bulion, smantana, telina, morcovi, ceapa, cartofi, ou, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:Ospatul cu carne de vanat

  • 600 g carne de vanat
  • 500 g aluat de paine
  • 200 g ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 30 g bulion
  • 100 g smantana
  • 100 g telina
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 200 g cartofi
  • 1 ou
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 g piper macinat
  • 2 g piper boabe
  • 20 g sare

 

Mod de preparare:

Tai ceapa marunt, iar legumele le tai in bucati mici. Tai apoi carnea in bucati si o pui la prajit in ulei bine incins. Dupa ce s-a prajit putin, pui carnea in alt vas, adaugi putina apa, acoperi si o inabusi la foc mic. In uleiul ramas, calesti putina ceapa, adaugi legumele si le calesti 10-15 minute, apoi pui bulionul si boabele de piper.

Stingi totul cu apa calda si lasi sa fiarba 10-15 minute, dupa care rastorni totul peste carnea pe jumatate fiarta. Mai adaugi si ciupercile inabusite in restul de ulei, patrunjelul tocat, smantana, piper si sare dupa gust. Lasi sa fiarba totul timp de 10 minute.

Mancarea o imparti in 6 vase mici de ceramica sau de yena. Deasupra intinzi cate o foaie de aluat, o ungi cu ou si tii vasele in cuptor pana ce coca se rumeneste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.