Orez verde
PrinteazaO reteta de orez verde din: spanac, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, usturoi, marar, orez, zeama de lamaie, sare si piper.
- 125 g spanac, decongelat
- 7-8 cepe verzi
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- 4 catei de usturoi, taiati fin
- 2-3 linguri marar proaspat, maruntit sau 1 lingura de marar uscat
- 400 g orez alb cu bobul lung
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare si piper negru
Mod de preparare:
Se stoarce bine spanacul si se toacă mărunt. Se toacă ceapa verde, inclusiv frunzele. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă cu fund gros. Se rumeneşte usturoiul 30 de secunde, apoi se adaugă ceapa verde şi se căleşte totul încă 1 minut. Se adaugă spanacul şi mărarul şi se mai căleşte totul încă 1 minut.
Se adaugă orezul în cratită şi se căleşte încă I minut, apoi se toarnă 650 ml apă, zeama de lămâie, sare şi piper după gust. Se dă în clocot, apoi se acoperă şi se fierbe la foc mic 20 de minute, sau până când toată apa a fost absorbită. Se serveşte cald.
Orez verde
Pofta buna!