Orez spaniol cu fructe de mare

Printeaza

Orez spaniol cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, orez, supa de legume, sofran, suc de lamaie, amestec fructe de mare si patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 1 ardei roşu şi unul galben, fără seminţe şi feliaţi
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi
  • 250g de orez pentru paella
  • 850ml supă de legume
  • câteva fire de şofran
  • 400g amestec fructe de mare
  • sucul de la ½ lămâie mică
  • 1 mână mică de pătrunjel, tăiat grosier

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi se prăjeşte ceapa 6-7 minute, până când se înmoaie. Se adaugă ardeiul şi usturoiul şi se prăjesc încă 2 minute. Se adaugă orezul pentru paella, apoi se mai prăjesc încă 1 minut, amestecând bine.

Se toarnă supa, se adaugă şofranul şi se aduce la punctul de fierbere. Se ferbe neacoperit, la foc mic, 20 de minute, amestecând din când în când până se înmoaie orezul.

Se adaugă amestecând fructele de mare şi sucul de lămâie şi se fierbe 2 minute sau până când sunt complet făcute în interior. Se presară cu pătrunjel şi se serveşte în boluri calde.

Orez spaniol cu fructe de mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.