Orez cu pui şi ardei iute

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu: ceapa, ardei iute, fasole rosie, piept de pui, oua, faina, sofran, cascaval, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:

  • 150 g orez
  • două cepe
  • un ardei iute
  • o conservă fasole roşie
  • 300 g fasole verde
  • două piepturi de pui
  • două ouă
  • 200 g făină
  • un vârf de linguriţă cu şofran
  • 200 g caşcaval sărat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă, se taie în bucăţi mai mici şi se condi­mentează. Ouăle se amestecă bine cu făina adăugată treptat până rezultă un aluat curgător, asemă­nător celui de clătite.

Se presară sare şi piper, se trec bucăţile de carne prin amestec, se scutură ca să elimine excesul de aluat şi se prăjesc în ulei încins până devin aurii.

Se scot cu o spumieră într-un castron tapetat cu şerveţele absorbante şi se păstrează la cald. Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se călesc în trei linguri cu ulei.

Se adaugă ardeiul tăiat cubu­leţe, şofranul şi se călesc două minute. Se adaugă orezul spălat, apă cât să depăşească legumele cu două degete, sare şi piper.Se amestecă, se fierb la foc mediu până ce orezul este moale, se adaugă fasolea roşie şi se mai fierbe cinci minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.