Orez pufos

Printeaza

Orez pufos din: orez thailandez, sare, apa.

Ingrediente: Orez_pufos

  • 600gr orez thailandez
  • apa
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Pune 600g de orez thailandez într-o oală mare termorezistentă şi acoperă-l cu apă rece. Lasă-l să se înmoaie 30 de minute. Intre timp, încinge cuptorul la 200°C. Scurge orezul şi clăteşte-l în câteva rânduri de apă rece.

Adaugă 1 litru de apă (sau suficientă pentru a acoperi cu 1cm orezul) şi sare, dă-o în clocot, apoi acoperă oala bine cu un capac sau cu folie de aluminiu. Dă orezul la cuptor 25 de minute, până se umflă şi absoarbe apa.

Poţi să-l păstrezi fierbinte în cuptor, la temperatură mică, acoperit bine cu folie, cel puţin 1 oră. Dacă preferi, răceşte-l înainte de a-l da la cuptor, apoi ţine-l ia cuptor 45 de minute, într-un vas ceramic.

Orez pufos

Orez_pufos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.