Orez prajit cu creveti si bacon

Printeaza

Orez prajit cu creveti si bacon din: orez, mazare, ulei de floarea soarelui, ou, bacon, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, amestec chinezesc de 5 condimente, sos de soia si creveti decorticati.

Ingrediente:Orez_prajit_cu_creveti_si_bacon

  • 100 g orez basmati sau cu bob lung
  • 85 g de mazare decongelata
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 ou batut
  • 50 g chorizo, bacon sau sunca, taiate in cubulete mici
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 3 cepe verzi, taiate pe diagonala
  • 1/2 ardei rosu, curatat de seminte si tocat grosier
  • 1 praf amestec chinezesc de 5 condimente
  • 1 lingurita sos de soia
  • 60 g de creveti decorticati

 

Mod de preparare:

Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, adăugând mazărea în ultimul minut. Incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-un wok. Toarna oul batut si prăjeşte-l, amestecând. Transferă-l într-o farfurie şi pune-o deoparte.

Sterge wok-ul cu un prosop de hârtie şi toarnă în el restul de ulei. Adaugă carnea, usturoiul, cepele verzi, ardeiul şi prăjeşte totul până când ardeiul se înmoaie. Adaugă amestecul de condimente, orezul, mazărea şi sosul de soia.

Mai lasă mâncarea pe foc 5 minute. La final adaugă oul şi creveţii. Ţine totul pe foc până se încălzesc bine şi ultimele ingrediente adăugate.

Orez prajit cu creveti si bacon

Orez_prajit_cu_creveti_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.