Orez picant cu pui

Printeaza

Orez picant cu pui din: aripi de pui, pulpe de pui, condimente, coriandru, otet, ceapa, curry, rosii, orez, ardei, spanac.

Ingrediente:Orez_picant_cu_pui

  • 2 aripi de pui
  • 2 pulpe de pui
  • 2 linguriţe cu condimente pentru pui
  • 1 linguriţă cu coriandru măcinat
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri cu oţet de malţ
  • 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 1 lingură cu pudră de curry
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • 1 conservă cu roşii cherry
  • 1 cub de supă de pui
  • 300 g orez cu bobul lung
  • 1 ardei galben, curăţat şi tăiat în fâşii
  • 1 lingură cu frunze de coriandru
  • 100 g baby spanac

 

Mod de preparare:

Crestează carnea cu un cuţit ascuţit. Asezonează cu condimente, coriandru, usturoi şi piper negru. Stropeşte cu oţet. înveleşte carnea în folie şî !as-o la frigider cel puţin o oră.

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Pune uleiul într-un vas termorezistent şi coace carnea 5 minute în cuptor, apoi întoarce-o şi mai coace 10 minute.

Intre timp, încălzeşte 1 lingură cu ulei, adaugă ceapa şi prăjeşte-o câteva minute, până se înmoaie. Presară pudra de curry şi mai prăjeşte 1 minut. Adaugă pasta de tomate şi roşiile cherry.

Toarnă sosul peste carne, adaugă cubul de pui, orezul, ardeiul şi 500 ml apă fiartă. Asezonează, acoperă şi coace 20 de minute, până când orezul s-a înmuiat şi lichidul s-a absorbit.

Serveşte cu coriandru şi spanac.

Orez picant cu pui

Orez picant cu pui

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.