Orez marinăresc

Printeaza

O reteta delicioasa de orez marinaresc din: orez, midii, ardei gras, supa concentrata de peste, ulei de masline extravirgin, usturoi si patrunjel.

Ingrediente:Orez marinăresc

  • 400 g orez
  • 500 g midii
  • 1 ardei gras verde
  • 1,5 l  supă concentrată de peşte
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2  căţei de usturoi
  • câteva fire de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Scoate carnea midiilor, spal-o şi fierbe-o la aburi. Incinge uleiul de măsline într-o cratiţă cu fundul gros şi căleşte ardeiul gras tăiat, împreună cu usturoiul tocat foar­te mărunt.

Când ardeii încep să-şi schimbe culoarea, adaugă orezul şi căleşte-l câteva minute, amestecând continuu.

Toarnă supă cât să-l acopere şi fierbe-l la foc mic circa 15 minute; adaugă carnea midiilor împreună cu zeama lăsa­tă la fiert.

Presară pătrunjel tocat, amestecă bine şi lasă totul să se odihnească 5 minute înainte de a-l servi fierbinte.

Orez marinăresc

Orez marinăresc

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.