Orez cu legume

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de orez cu legume din: orez, frunze de salata verde, ardei gras, morcovi, ceapa verde, ciuperci, foaie de dafin, rosii, ulei de masline, frunze de telina, patrunjel verde, sare, piper si smantana, frunze de salvie si tarhon.

Ingrediente:Orez cu legume

  • 300 g orez cu bobul lunguiet
  • 4-5 frunze salata verde
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 2 fire ceapa verde
  • 5-6 ciuperci mici
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 rosii
  • frunze de telina
  • patrunjel verde
  • frunze de salvie
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana

 

Mod de preparare:

Căleşti în două linguri de ulei ceapa tăiată rondele, ardeii tă­iaţi fâşii, morcovii feliaţi, ciuper­cile întregi sau tăiate pe jumă­tate şi roşiile tăiate cubuleţe.

Când sunt aproape înmuia­te, adaugi frunze de ţelină, pă­trunjel, salvie, tarhon, sare şi pi­per. Dai deoparte legumele de pe foc şi le laşi să se răcească.

Separat, fierbi 10 minu­te orezul spălat bine şi scurs în apă cu un praf de sare (600 ml apă), cu o lingură de ulei şi o foaie de dafin. îl dai deoparte de pe foc, acoperi şi laşi să absoarbă lichidul şi să se umfle boabele.

Aşezi orezul în boluri mici pentru o porţie, apăsând bine ca să rămână boabe­le unita între ele, le răstomi pe farfurii pe care ai pus frunze de salată verde.

Garniseşti cu le­gumele călite, cu sosul lăsat în timpul gătitului şi stropeşti dea­supra cu smântână.

Orez cu legume

Orez cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.