Orez la tigaie cu ardei si carne de porc

Printeaza

Orez la tigaie cu ardei si carne de porc din: orez, ardei gras, bacon, file de porc, ceapa, ceapa verde, ulei, piper si coaja de lamaie.

Ingrediente:Orez_la_tigaie_cu_ardei_si_carne_de_porc

  • 300 g orez cu bob lung
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei rgas galben
  • 100 g bacon
  • 300 g file de porc
  • 1 ceapa
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • piper negru
  • coaja rasa de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Orezul se da in fiert impreuna cu 600 ml de apa, se sareaza si se lasa sa firaba circa 20 de minute la foc slab. Se spala ardeiul gras, se curata si se taie jumatati, se curata de pielite si se taie fasii. Feliile de bacon se taie jumatati pe lungime. Se spala carnea de porc, se sterge si se taie felii.

Se curata ceapa, se taie sferturi si apoi felii. Se spala patrunjelul, se rup frunzulitele si se toaca. Uleiul se incinge intr-o tigaie. Se prajeste inauntru crocant slaninuta si se scoate. Carnea se prajeste in aceeasi grasime timp de 3 minute, amestecand. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se scoate din tava.

In grasimea de la prajit se adauga bucatile de ardei si se calesc circa 7 minute. Se adauga orezul si se prajesc impreuna. Se sareaza si se pipereaza. Se reaseaza in tigaie carnea si baconul si se amesteca. Se incalzesc putin. Coaja de lamaie se amesteca impreuna cu patrunjelul tocat si se presara peste orez.

Orez la tigaie cu ardei si carne de porc

Orez_la_tigaie_cu_ardei_si_carne_de_porc

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • orez la tigaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.