Orez în stil cantonez

Printeaza

O reteta de orez in stil cantonez din: orez basmati, oua, sunca, mazare, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Orez în stil cantonez

  • 300 g orez basmati
  • 2 ouă
  • 150 g şuncă presată (nefeliată)
  • 200 g mazăre
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală orezul într-o sită cu ochiuri mici şi pune-l într-o oală. Toarnă apă peste el în aşa fel încât să-l acopere 1,5 cm, sărează-l după gust şi pune-l la fiert.

Intre timp, taie şunca în cubuleţe cât mai egale şi opă­reşte mazărea în apă cu sare.

Bate ouăle cu puţină sare şi fa o omletă subţire pe care o rumeneşti pe ambele părţi, apoi tai-o fâşii.

Incinge wokul sau o tigaie mare neaderentă şi prăjeşte câteva secunde şunca, adaugă mazărea, orezul fiert, fâşi­ile de omletă, condimentează cu sare şi piper după gust.

Inainte de a-l servi, poţi adăuga seminţe prăjite de susan, după gust.

Orez în stil cantonez

Orez în stil cantonez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.