Orez galben cu scortisoara

Printeaza

Orez galben cu scortisoara din: orez cu bob lunguieţ, unt, scorţişoară, cardamom, usturoi, ghimbir, colorant galben, sare.

Ingrediente:Orez galben cu scortisoara

  • 4 ceşti orez cu bob lunguieţ
  • 1/2 ceşcuţă unt
  • 4 bucăţele scorţişoară
  • 4 bucăţi cardamom
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe ghimbir pisat
  • colorant galben
  • 1 lingură cu sare

Mod de preparare:

Orezul se spală bine şi se scurge, într-o tigaie se pune pe foc la topit untul împreună cu scorţişoara şi cardamonul. Se adaugă ghimbirul şi se amestecă bine, completându-se cu apă fiartă cu puţină sare şi colorant.

Se acoperă vasul cu un capac şi se toarnă orezul imediat ce apa începe să fiarbă. Se amestecă bine şi, după cinci minute, se trece flacăra pe mic.

Se pune din nou capacul şi se lasă la fiert un sfert de oră. Se ia vasul de pe foc, dar nu şi capacul. Se serveşte după o jumătate de oră

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.