Orez cu fructe de mare

Printeaza

O reteta de orez cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, morcov, porumb, mazare, vin alb sec, rosie, lamaie, sos de soia, ulei si sare.

Ingrediente:Orez cu fructe de mare

  • 1 cana orez
  • 150 g fructe de mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri cu porumb
  • 2 linguri cu mazare
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 rosie
  • 1 lamaie
  • 2 linguri cu sos de soia
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune orezul la fiert cu trei cani de apa si un praf de sare. Dupa 20 de minute, stinge focul si acopera cratita.

Caleste in putin ulei incins morcovul taiat cubulete, pune frictele de mare, tine-le un pic pe foc, apoi adauga mazarea, porumbul si vinul.

Lasa-le sa fiarba cinci minute, pune rosia taiata cubulete, sosul de soia si zeama de lamaie. Da totul in doua clocote si stringe focul.

Adauga acest amestec de legume si frcute de mare peste orez si amesteca. Toarna orezul in pahare putin umezite si da a frigider.

Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.