Orez cu vinete

Printeaza

Orez cu vinete

Ingrediente:Orez cu vinete

  • 50 g orez (3 linguri)
  • 250 g vinete (2 bucăţi)
  • 30 ml ulei
  • 100 g roşii (3 bucăţi)
  • 20 g ceapă
  • 1 legătură de zarzavat pentru supă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel şi mărar
  • 15 g smântână

 

Mod de preparare:

Faci întâi supa de legume şi pentru aceasta cureţi şi speli bine zarzavatul pentru supă şi, tăiat bucăţi mici, îl pui la fiert în apă rece cu sare. Laşi să fiarbă până obţii 250 ml zeamă limpede.

Intre timp alegi şi speli orezul, apoi îl pui la fiert în zeama de legume. Cât timp fierbe orezul te ocupi de vinete, pe care le cureţi de coajă, le tai felii şi le laşi pe o farfurie întinsă sau un suport de lemn ca să le iasă zeama.

Apoi le pui la prăjit în ulei bine încins. într-o tavă aşezi un prim strat de vinete, apoi orezul amestecat cu verdeaţa, ceapa şi usturoiul tocate, felii de roşii (dar nu toate), iar vinete şi încă un strat de roşii.

Torni şi o parte din cantitatea de smântână şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute. La masă o aduci cu restul de smântână.

Orez cu vinete

Orez cu vinete

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Arata apetisant. Si cred ca e si gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.