Orez cu vinete si rosii

Printeaza

Orez cu vinete si rosii din: orez, vinete, rosii, ceapa, ardei, cascaval, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, patrunjel, mucegai, lapte, smantana.

Ingrediente:Orez cu vinete si rosii

  • 350 g orez integral
  • două vinete
  • 4 roşii
  • o ceapă roşie
  • doi ardei capia
  • 200 g caşcaval
  • 70 ml ulei de măsline
  • 600 ml supă de legume
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • brânză cu mucegai
  • lapte dulce
  • smântână dulce

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie felii potrivit de groase, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare. Ceapa roşie se curăţă, se spală şi se taie rondele, iar ardeii capia se taie cuburi.

Intr-un bol se pune ceapa, vinetele, ardeii şi roşiile tăiate rondele. Se presară cu sare, piper şi pătrunjel tocat, se adaugă uleiul de măsline şi se amestecă.

Orezul se spală, se pune la fiert în supa de legume cu sare, piper şi când este aproape gata se scoate cu o spumieră şi se întinde într-o tavă.

Se aşază deasupra rondele de ceapă şi cuburi de ardei, rondele de roşii şi felii de vânătă. Se toarnă puţină apă, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu 20 de minute.

Se scoate tava, se aşază peste legume felii de caşcaval, se introduc două minute în cuptor apoi se servesc imediat.

 

Orez cu vinete si rosii

Orez cu vinete si rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.