Orez cu vin si ciuperci
PrinteazaOrez cu vin si ciuperci din: orez, ciuperci, vin, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 150 g orez cu bob rotund
- 6 ciuperci conservate
- 100 ml vin alb
- o ceapa mare
- o lingura ulei
- cateva fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se călească. După ce s-a înmuiat, se adaugă orezul bine spălat în 2-3 ape şi scurs apoi. Se lasă să se călească în jur de 2 minute, se adaugă ciupercile feliate, sarea, piperul, vinul şi se completează cu apă.
Se lasă la fiert 20 de minute, şi se opreşte focul în momentul în care lichidul a scăzut, dar fără să se evapore tot. Se presară pătrunjel proaspăt, se acoperă cu un capac si se lasă 10 minute înainte de a-l aduce la masă.
Orez cu vin si ciuperci
Pofta buna!