Orez cu ton proaspăt

Printeaza

O reteta de orez cu ton proaspat din: orez, apa, ton, dovlecei, ulei de masline, sare, hrean, sos de soia, hasmatuchi, lamaie, ulei de masline extravirgin si flori de dovlecel.

Ingrediente:Orez cu ton proaspăt

  • 200 g orez
  • 750 ml apă
  • 500 g ton proaspăt
  • 4 dovlecei mici (zucchini)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

pentru marinată:

  • 2 linguri hrean ras
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingură hasmaţuchi
  • 2 linguri vin de orez
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 lămâie (zeama)

pentru decor:

  • flori de dovlecel

 

Mod de preparare:

Pune într-un vas şi amestecă hreanul ras, sosul de soia, zeama de lămâie, vinul de orez, hasmaţuchi tocat şi uleiul de măsline. Taie subţire fileul de ton, pe lungime, şi prăjeşte-1 într-o tigaie neaderentă, fără ulei.

Pune tonul în marinată şi dă-l la frigider pentru 2 ore. Adaugă orezul spălat bine şi 750 ml apă clocotită cu 1 linguriţă de sare într-un castron de sticlă şi fierbe-1 12 minute în cuptor. Scurge-1 şi amestecă-l cu uleiul de măsline.

Spală dovleceii, îndepărtează-le capetele şi taie-i mai în­tâi felii, pe lungime, apoi cubuleţe. Pune-le într-un castron de sticlă cu 2 linguri de apă, acoperă cu folie ali­mentară, aşază vasul în cuptor şi ţine-1 3 minute. Lasă-le să se răcorească.

Intre timp, îndepărtează cu grijă pistilurile din interi­orul florilor de dovlecel, apoi spală florile şi zvântă-le bine. Cu ajutorul unor castronaşe, modelează moviliţe din orez şi presară-le cu hrean ras, după gust.

Aranjează deasupra feliuţe de ton, stropeşte totul cu marinata rămasă şi decorează cu flori de dovlecel şi rondele de dovlecel.

Orez cu ton proaspăt

Orez cu ton proaspăt

Pofta bună!

Incoming search terms:

  • retete cu ton proaspat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.