Orez cu şuncă

Printeaza

Orez cu şuncă

Orez cu şuncă

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 400 g şuncă
  • 200 g mazăre
  • o legătură ceapă verde
  • doi căţei de usturoi
  • 500 g ciuperci
  • 100 g unt
  • 300 g roşii
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • castraveţi muraţi
  • varză roşie

Preparare:

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii. Se călesc în puţin unt, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge jumătate din cantitatea de unt într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc timp de două minute, apoi se adaugă orezul.

Se amestecă, se prăjeşte cinci minute, apoi se adaugă apă cât să-l acopere cu două degete.

Se condimentează şi se lasă la fiert timp de 20 de minute. Se adaugă mazărea şi roşiile date pe râzătoare, se completează cu apă dacă este nevoie şi se mai fierbe timp de zece minute.

Se pune şunca tăiată în cubuleţe, pătrunjelul tocat mărunt, se mai fierbe încă zece minute şi se opreşte focul.

Orez cu şuncă

Orez cu şuncă.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.