Orez cu spanac si menta

Printeaza

Orez cu spanac si menta din: ulei de masline, usturoi, ghimbir, ardei iute, seminte de chimion, vanata, orez integral, spanac, menta.

 

Ingrediente: 

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căţei mari de usturoi, 1 tocat fin, celălalt ras fin
  • 1 lingură de ghimbir tocat
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
  • 1 linguriţă seminţe de chimion
  • 1 vânătă (circa 350g), tocată în cubuleţe
  • 150g de iaurt
  • 250g de orez integral, fiert
  • 2 mâini mari de spanac tânăr (circa 75g)
  • 1 lingură de mentă tocaţa, plus câteva frunze extra

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un wok nonaderent sau o tigaie adâncă şi adaugă usturoiul tocat, ghimbirul, ardeiul iute şi seminţele de chimion.

Căleşte-le, amestecând, până când usturoiul se înmoaie.

Adaugă vânata şi găteşte-o la foc mare 1 minut, apoi acoperă vasul şi lasă mâncarea pe foc alte 7 minute, amestecând ocazional, până când vânăta devine fragedă, dar încă este fermă.

Intre timp, combină iaurtul cu usturoiul ras, sare şi piper.

Adaugă orezul şi spanacul în vas şi lasă-le puţin, până când orezul se încălzeşte, iar spanacul se înmoaie.

Incorporează menta şi serveşte mâncarea cu iaurtul cu usturoi şi câteva frunze suplimentare de mentă presărate deasupra.

Orez cu spanac si menta

Orez_cu_spanac_si_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.