Orez cu sos de mazăre

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu: supa, faina, galbenus, unt, lamaie, sare, piper alb, ciuperci, unt, mazare.

Ingrediente:Orez cu sos de mazăre

  • verdeţuri (pătrunjel, tarhon)
  • 600 g mazăre verde
  • 250 ml supă
  • 1 lingură făină
  • 2 gălbenuşul
  • 100 g unt
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper alb

Ingrediente bulete:

  • 400 g orez fiert
  • 100 g ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • sare

Mod de preparare:

Se fierbe 1 litru de apă sărată. Se spală verdeţurile proaspete şi se reunesc într-o legătură. Se pune mazărea verde în apa care fierbe. Se adaugă şi verdeţurile. Se fierbe timp de 5 minute şi apoi se scurge zea­ma. Se pun verdeţurile şi mazărea la loc cald.

Se amestecă făina şi gălbenuşurile cu o cantitate mică de supă. în altă crăticioară se toarnă restul de supă, se pune crăticioara pe baie de aburi şi se încor­porează gălbenuşurile. Se amestecă până când se în­groaşă.

Se ia de pe baia de aburi şi se adaugă treptat untul topit. Se asezonează cu suc de lămâie, cu piper măcinat şi cu sare. Se adaugă mazărea caldă şi ;e încor­porează în sos. Se spală ciupercile şi se taie felii. Se topeşte untul într-o tigaie şi se frig feliuţele de ciuperci. Se adaugă ore­zul fiert, se amestecă totul şi se sărează. Se serveşte cu sos de mazăre.

Orez cu sos de mazăre

Orez cu sos de mazăre

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.