Orez cu sofran

Printeaza

Orez cu sofran din: orez, ulei, ceapa, vin alb, supa de legume, sofran, sparanghel si sare.

Ingrediente:Orez_cu_sofran

  • 350 g orez cu bob rotund
  • 40 ml ulei
  • 100 g ceapa
  • 30 ml vin alb
  • 1,5 supa din concentrat de legume
  • un varf de ac de sofran
  • 16 bucati sparanghel
  • sare

 

Mod de preparare:

Se leagă câte 4 bucăţi de sparanghel într-un mănunchi, se taie baza si se fierb în apă cu sare. De când fierbe apa, se mai ţin 5 minute.

Se scurg $i se trec sub un jet de apă rece. In ulei încins se căleşte cea­pa tăiată mărunt si, când devi­ne translucidă, se pun orezul şi vinul si se lasă să se absoarbă.

Apoi, se pune şofranul şi supa din concentrat de legume şi se lasă să se absoarbă toată de către orez.

După aceea se asază spa­ranghelul peste orez si se dă la cuptor pentru 10 minute.

Orez cu sofran

Orez_cu_sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.