Orez cu seminte de coriandru si de pin

Printeaza

O reteta de orez cu ulei de masline, sofran, seminte de corandru, seminte de pin, portocala, fistic, seminte de rodie, busuioc, menta si lamaie pentru servit.

Ingrediente:Orez cu seminte de coriandru si de pin

  • 350 g orez cu bob lung, bine spălat şi scurs
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cub mic de unt
  • câteva fire de şofran
  • 1 linguriţă seminţe de coriandru
  • 2 linguri seminţe de pin
  • coaja a 1/2 portocală
  • 2 linguri de fistic
  • seminţele unei rodii
  • câte o mână de busuioc, mentă şi frunze de coriandru, tocate
  • 1 lămâie, tăiată în sferturi, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se aşază orezul într-o cratiţă mare şi se acoperă cu apă, până la l cm deasupra orezului. Se asezonează cu sare, apoi se dă în clocot, se reduce focul şi se lasă să fiarbă până este absorbită toată apa (aprox. 10 minute).

Se ia de pe foc, se acoperă cratiţa şi se lasă orezul să se aburească 10 minute, cât să rămână crocant. Intr-o altă cratiţă mare se încinge uleiul împreună cu untul. Se adaugă şofranul, seminţele de coriandru şi cele de pin.

Se prăjesc 1 minut, apoi se adaugă coaja de portocală şi miezul de fistic. Se încorporează seminţele de rodie, apoi se adaugă orezul fiert. Se amestecă bine. Se asezonează după gust, apoi se amestecă ierburile tocate fin. Se serveşte în castronele, cu sferturi de lămâie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.