Orez cu prune si cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu prune si cartofi din: orez, sare, margarina, sofran, prune uscate, cartofi si zeama de la o lamaie.

Ingrediente:Orez cu prune si cartofi

  • 300 g orez cu bobul rotund
  • sare
  • margarina
  • un praf de sofran
  • 300 g prune uscate
  • 3-4 cartofi
  • zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Orezul se spală în 2-3 ape şi se pune să fiarbă. După ce s-a umflat, se amestecă cu margarină, sare şi cu şofran şi se pune într-o tavă de iena unsă cu margarină.

Separat, într-un bol, se pun prunele să se înmoaie. După ce s-au înmuiat, se lasă să se scurgă şi se aşază dea­supra orezului.

Cartofii se spală şi se pun la fiert cu coajă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot, se lasă să se răcească, se curăţă, taie rondele foarte subţiri şi se aşază deasupra prunelor. Se ung cu marga­rină şi se bagă în cuptor.

Mâncarea se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte şi se serveşte caldă cu un pahar de limonadă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.