Orez cu praz si masline

Printeaza

Orez cu praz si masline din: praz, ceapa, ulei de masline, orez, masline, morcovi, zahar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Orez cu praz si masline

  • 3 fire de praz
  • 2 cepe
  • 70 ml ulei de măsline
  • 150 g orez rotund
  • 200 g măsline
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de zahăr
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun mai întâi măslinele într-un ibric cu apă şi se fierb vreo 5 minute. Se iau de pe foc şi se lasă la răcit. Se curăţă cepele şi se toacă julien.

Se pune uleiul într-o cratiţă, iar după ce s-a încins se adaugă ceapa. După ce s-a înăbuşit bine, se adaugă morcovul. După 10 minute se adaugă prazul.

Prazul se taie pe lung, apoi fiecare jumătate încă o dată pe lung şi apoi în felii cam de 1 cm. Bucăţile astfel obţinute de praz se pun în cratiţa în care avem deja ceapa şi morcovul şi se lasă să se înăbuşe bine.

Intre timp, se spală orezul şi se adaugă peste praz. Se pun apoi măslinele scurse de apă.

In prealabil, se fierbe nişte apă separat (cam 1,5-2 litri) cu vegeta şi din ea în­cepem să turnăm treptat peste orezul şi prazul din cra­tiţă. Se toarnă câte puţîn şi se amestecă cu grijă.

După ce apa a fost absorbită de orez, se mai adaugă putină apă. Se gustă din când în când orezul pentru a nu fi fiert foarte tare. Puneţi 1-2 linguri de zahăr, piper proaspăt măcinat şi potriviţi de sare.

La final, puneţi pătrunjel verde tocat şi acoperiţi cratiţa cu un prosop de bucătărie umed, pe care îl lăsaţi până se răceşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.