Orez cu portocale si cotlet de porc

Printeaza

O reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt.

Ingrediente:Orez cu portocale si cotlet de porc

  • 300 g orez cu bobul rotund
  • sare
  • piper alb macinat si boabe
  • 2-3 portocale
  • visine din compot
  • 4 cotlete de porc
  • rozmarin
  • busuioc verde sau uscat
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Cotletul de porc se unge cu unt si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, se stropeste cu putin vin alb, se presara cateva fire de rozmarin si se impacheteaza in folie. Se lasa la rece aproximativ o ora.

Separat se pregateste orezul. Se trece prin 2-3 ape, pana ramane curat. Se pune sa fiarba apa rece de trei ori mai mult cat cantitatea de orez, iar apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Cand incepe sa fiarba, se amesteca cu lingura de lemn ca sa nu se lipeasca. La sfarsit, se adauga putina sare, un cubulet de unt, se acopera cu un capac si apoi cu un prosop de bucatarie.

Se spala si se curata de coaja, una ramane fara coaja si se taie rondele. Se scot visinele din compot si se lasa sa se scurga de suc. Se incinge gratarul, se aseaza cotletele si se lasa 10 minute pe o parte si 10 pe cealalta parte.

Se aseaza orezul fiert intr-un bol, se pun feliile de portocale de jur imprejur, iar deasupra se pun cotletele si se orneaza cu busuioc verde si visine din compot.

Orez cu portocale si cotlet de porc

Orez cu portocale si cotlet de porc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.