Orez cu piept de pui

Printeaza

Orez cu piept de pui din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, turmeric, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Orez_cu_piept_de_pui

  • 1 cana cu orez
  • 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc)
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita cu turmeric
  • ulei
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Pune la fiert pieptul de pui şi morcovii întregi în apă rece cu un praf de sare. Intre timp, toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit în două linguri cu ulei.

Când s-a înmuiat, adaugă orezul şi amestecă pe foc până ce devine translucid. Stinge cu o cană din zeama în care fierbe puiul şi dă focul la minimum.

Când puiul a fiert, scoate carnea şi morcovii pe un fund de lemn. Toarnă peste orez încă două căni cu supă (dacă nu e suficientă, completează cu apă călduţă).

Cât fierbe orezul, taie carnea în cuburi mai mari, iar morcovul fă-l rondele.

Când a scăzut din apa de la orez, adaugă carnea, morcovul, turmeric şi piper după gust. Amestecă uşor şi lasă să fiarbă acoperit până ce orezul se umflă suficient. Serveşte-I cât mai cald.

Orez cu piept de pui

Orez_cu_piept_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.