Orez cu piept de pui si soia

Printeaza

Orez cu piept de pui si soia din: orez, vin, sos de soia, napi, fasole, piept de pui, ulei, castravete, seminte de pui.

Ingrediente:Orez_cu_piept_de_pui_si_soia

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 300 ml fond asiatic
  • 5 linguri vin de orez
  • 5 linguri sos de soia
  • 2 fire iarbă de lămâie
  • 2 linguri praf amestec cinci condimente
  • 4 napi
  • 200 g fasole orientală (lungă)
  • 2 fileuri de piept de pui, tăiate felii
  • 5 linguri ulei de susan
  • 200 g castravete amar
  • 3 linguri seminţe de pin
  • 4 linguri sos de raţă (gata preparat)

 

Mod de preparare:

Orezul se prăjeşte într-o tigaie fără ulei. Se lasă la răcit şi apoi se macină nu foarte fin.

Fondul se încălzeşte împreună cu vinul de orez si cu sosul de soia. Iarba de lămâie se curăţă, se spală, se mărunteste si se amestecă cu praful amestec cinci condimente. Se curăţă napii şi se taie cuburi.

Se curăţă apoi fasolea, se spală şi se taie mărunt. Se adaugă totul peste fond si se lasă la fiert cca 7 minute. Apoi se scoate din oală si se lasă la scurs.

Se încinge uleiul în wok şi se prăjeşte carnea. Castravetele amar se taie cuburi şi se adaugă peste carne împreună cu seminţele de pin şi cu legumele. Se prăjesc 3 minute.

Se adaugă orezul, iar compoziţia se condimentează cu sos de rată.

Orez cu piept de pui si soia

Orez_cu_piept_de_pui_si_soia

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.