Orez cu ou si sunca

Printeaza

O reteta de orez cu ou si sunca, morcov, telina, fasole alba, sos de soia, condimente si un strop de patrunjel.

Ingrediente:Orez cu ou si sunca

  • 250 g orez
  • 3 ouă
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • 200 g fasole albă
  • o lingură de sos de soia
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 300 g şuncă
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Orezul se spală în apă călduţă de cîte ori este nevoie ca să rămînă apa limpede, apoi se pune într-un castron. Se toarnă apă într-o oală şi, cînd începe să fiarbă, se pun orezul şi puţină sare.

Se amestecă bine cu o paletă, ca să nu se lipească de oală şi, dacă este nevoie, se mai adaugă apă. Cînd a fiert se pune într-o stre­curătoare şi se lasă să se răcească puţin.

Legumele se fierb, se scurg de apă şi se taie în bucăţele mai mici. Se pun peste orez, se adaugă sosul de soia şi piperul. Ouăle se bat cu puţină sare, se prăjesc în ulei încins, apoi se taie cuburi.

Şunca se taie felii subţiri sau cuburi, se prăjeşte în puţin ulei şi se pune peste ouă. Se amestecă toate ingredien­tele într-un vas mai maire, se adaugă pătrunjel tocat şi se condi­mentează dacă mai este nevoie. Mancarea se consuma calda, caci isi schimba complet gustul se raceste.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.