Orez cu omleta

Printeaza

Orez cu omleta din: orez, ciuperci, mazare, morcov, ulei, oua, sos, ceapa.

Ingrediente:Orez_cu_omleta

  • 350 g orez
  • sare
  • 250 g ciuperci mu-err chinezeşti
  • 150 g mazăre
  • 100 g muguri de bambus
  • 1 morcov
  • 4 linguri de ulei
  • 4 ouă
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de stridii
  • 2 linguri suc de tamarin
  • 3 linguri rondele de ceapă

 

 

Mod de preparare:

Se spală orezul, se scurge apa, iar apoi se fierbe 15-20 de minute în 1/2 l apă cu un vârf de cuţit de.sare.

Apoi se varsă apa de pe orez şi se lasă la scurs.

Se curăţă ciupercile, se spală bine, se taie mărunt după mărime. Se spală mazărea, se lasă mugurii de bambus la scurs, se curăţă morcovii si se taie rondele.

Se încing 2 linguri de ulei în wok, în care se călesc ciupercile. Se adaugă legumele si se călesc 5 minute până devin rumene.

Apoi wokul se pune la o parte.

Se bat ouăle cu sare intr-un castron, apoi se pregăteşte omleta într-o tigaie. Se ia omleta din tigaie şi se taie franjuri.

Se amestecă orezul cu legumele în wok, se încălzesc puţin şi se condimentează cu sosuri şi cu suc de tamarin.

Se împart orezul şi legumele pe porţii şi se adaugă garnitura de omletă franjuri.

Se presară rondele de ceapă şi se serveşte.

 

Orez cu omleta

Orez_cu_omleta

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Reteta zilei: Salata de orez cu legume si oua de prepelita

Salata de orez cu legume si oua de prepelita din: orez fiert, patrunjel, ardei, ceapa, ulei de masline, fasole verde, porumb, oua de prepelita, sunca, avocado, suc de lamaie, salata mixta, capere, masline umplute, usturoi, ulei, iaurt, mustar, iaurt, sare, piper.   Ingrediente:  225g orez fiert 1 lingura patrunjel proaspat tocat 1 ardei rosu 1 […]

Orez pasta cu smantana

Orez picant cu banane si oua

Orez picant cu banane si oua din: orez, oua, banane, rosii, sofran, ulei, salata verde, ardei, piper, sare. Ingrediente: 150 g orez 4 ouă 2 banane 2 roşii praf de şofran ulei salată verde 1 ardei gras piper măcinat sare piper boabe   Mod de preparare: Se aleg impurităţile din orez, se spală şi se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.