Orez cu morcov si spanac

Printeaza

Orez cu morcov si spanac din: ulei de floarea soarelui, chimen, foaie de dafin, morcovi, orez basmati, spanac, fulgi de migdale.

Ingrediente:Orez_cu_morcov_si_spanac

  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita chimen
  • 1 foaie de dafin
  • un praf de turmeric
  • 2 morcovi mari, razuiti
  • 300 g orez basmati
  • 100 g spanac, tocat
  • 2 linguri fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pe foc încinge uleiul şi prăjeşte chimenul 1 min. Adaugă foaia de dafin, turmericul şi morcovul; prăjeşte pâriă când se înmoaie. Adaugă orezul, un praf de sare şi amestecă. Toarnă 600 ml apă docotindă, adu la punctul de fierbere apoi micşorează flacăra şi lasă să fiarbă înăbuşit până când orezul se pătrunde – circa 15 min.

In utimele 10 min adaugă spanacul. Afânează cu furculiţa şi serveşte presărat cu fulgii de migdale.

Orez cu morcov si spanac

Orez_cu_morcov_si_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.