Orez cu midii

Printeaza

Orez cu midii

Orez cu midii

Ingrediente:

  • 250 g orez
  • 350 g midii
  • 250 g mazăre
  • o ceapă
  • doi morcovi
  • 300 g ciuperci
  • un ardei capia roşu
  • 75 ml ulei de măsline
  • 300 ml vin alb
  • două cuişoare
  • dafin
  • piper boabe
  • 3 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • nucşoară
  • pătrunjel
  • ţelină
  • varză

Preparare:

Midiile se pun la fiert împreună cu vinul alb, boabele de piper, cuişoarele, un căţel de usturoi, frunza de dafin şi un litru de apă. Se scot din apă, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se fierbe. Când s-a răcit, se taie în felii subţiri şi se pune într-un castron împreună cu ardeiul capia tăiat în cubuleţe.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă, se pune ceapa, se căleşte timp de cinci minute, apoi se adaugă orezul. Se toarnă două căni de apă, se condimentează şi se lasă la fiert.

Când este fiert pe jumătate se adaugă nucşoara, mazărea, legumele tocate şi restul de usturoi tăiat în felii. Se lasă la fiert încă 15 minute, se adaugă verdeaţa tocată, midiile fierte, se amestecă şi se serveşte.

Orez cu midii.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • orez cu midii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.