Orez cu legume si oua

Printeaza

Orez cu legume si oua din: orez, unt, ceapa, usturoi, turmeric, frunze de curry, pasta de curry, lapte de cocos, mazare, lamaie, pastrav afumat, creveti, oua, coriandru, ardei iute.

Ingrediente: Orez_cu_leume_si_oua

  • 350g de orez basmati
  • 100g de unt
  • 3 cepe, tăiate în jumătăţi şi feliate subţire
  • 6 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 linguriţă de turmeric
  • 1 mână frunze de curry
  • 4 linguri pastă de curry
  • 1 conservă de 400g lapte de cocos
  • 250g de mazăre congelată
  • coaja rasă de la 1 lămâie, apoi lămâia tăiată în sferturi, pentru servit
  • 500g de păstrăv afumat, pielea îndepărtată, apoi tăiat în bucăţi groase
  • 200g de creveţi cruzi, decorticaţi
  • 4 ouă
  • 1 mână frunze de coriandru
  • 1 ardei iute roşu, feliat subţire curăţat de seminţe

Mod de preparare:

Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lasă-l să se răcească complet înainte de a-l pune la frigider – ţine-l acolo până când urmează să asamblezi mâncarea.

Topeşte 75g de unt într-o tigaie mare şi pune în ea ceapa. Soteaz-o încet, până când devine aurie şi caramelizată – va dura 15-20 de minute.

Adaugă usturoiul, amestecă timp de 1-2 minute, apoi adaugă turmericul, frunzele şi pasta de curry. Sotează totul 1 minut, apoi toarnă laptele de cocos. Fierbe sosul 10 minute, până când scade la aproape jumătate, apoi ia-l de pe foc.

Pentru a asambla mâncarea, foloseşte un vas adânc, suficient de mare ca să cuprindă totul (circa 25cm x 35cm).

Intinde aproximativ un sfert din orez pe fundul vasului, urmat de o treime din cantitatea de mazăre, puţină coajă rasă de lămâie, jumătate din peştele afumat şi o treime din sos.

Asezonează şi repetă paşii, de data asta folosind toţi creveţii în loc de peşte. Adaugă încă un strat de peşte (ar trebui să foloseşti aici toate ingredientele, cu excepţia orezului). Acoperă mâncarea cu orezul rămas şi presară bucăţele din untul rămas.

Acoperă vasul cu folie alimentară şi tine-l la frigider până când urmează să-l dai la cuptor.

Incinge cuptorul la 200°C. Dezveleşte vasul şi pune-l la cuptor, pe raftul din mijloc, timp de 45 de minute, până când mâncarea devine aurie şi crocantă la suprafaţă.

Cu circa 10 minute înainte să fie gata, dă în clocot o oală cu apă şi fierbe în ea ouăle timp de 7 minute. Cufundă ouăle în apă rece şi lasă-le câteva minute.

Pentru a servi, scoate din cuptor, umflă-l cu o furculiţă, amestecând suprafaţa crocantă cu restul.

Decojeşte ouăle, taie-le în două şi aşază-le peste mâncare, apoi presară coriandrul şi ardeiul iute.

Serveşte cu sferturile de lămâie.

 

Orez cu legume si oua

Orez_cu_leume_si_oua

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.